MojWindows

V novembri Microsoft informoval o svojom rozhodnutí zredukovať dostupnú kapacitu úložiska OneDrive. Z pôvodne neobmedzeného úložiska sa malo začiatkom roka 2016 stať 1 TB a  bezplatne dostupných 15 GB malo byť okresaných na skromných 5 GB, pričom mal byť zrušený aj 15 GB bonus za upload fotografií zo smartfónov. Táto informácia pochopiteľne vyvolala obrovskú vlnu nespokojnosti v očiach používateľov, ktorých sa dotkla. Desaťtisíce ľudí sa tak zapojilo do petície, v ktorej požadovali, aby Microsoft svoje rozhodnutie prehodnotil.

Vtedy zverejnené informácie zneli jasne. Niekoľko užívateľov si z neobmedzeného úložiska spravilo veľkosklad, kde nahrávali kompletné zálohy desiatok počítačov, obrovské filmové zbierky a podobne, čím veľkosť ich účtu presahovala desiatky TB. Microsoft sa preto rozhodol zakročiť a ponúkanú kapacitu redukovať.

V najnovšom vyjadrení sa Microsoft ospravedlnil za to, že informácie vyzneli ako obviňovanie zákazníkov za používanie služby. Napriek tomu sa celkové plány priestory redukovať nezmenili, no užívateľom, ktorí prídu o časť svojho úložiska, prináša novú ponuku.

Plány Office 365 Home, Personal a University budú ponúkať úložisko s kapacitou 1 TB. Zákazníci, ktorí získali neobmedzený priestor, ho budú môcť využívať minimálne ďalších 12 mesiacov. Pre každého, kto je nespokojný s pripravovaným zrušením neobmedzenej kapacity, je k dispozícii plná finančná kompenzácia.

Zákazníci využívajúci OneDrive bezplatne, ktorí majú uložených viac ako 5 GB obsahu a znižovanie dostupnej kapacity sa ich priamo týka, dostanú bezplatné ročné predplatné služby Office 365 Personal, ktorá zahŕňa 1 TB kapacity na úložisku OneDrive. Bližšie informácie im budú zaslané začiatkom budúceho roka.

Na záver to najlepšie. Možnosť ponechať si existujúcich 15 GB bezplatnej kapacity aj po tom, ako počas budúceho roka prebehne avizované redukovanie priestoru. Dokonca sa má zachovať aj 15 GB bonus, ktorý si užívatelia aktivovali nahrávaním fotografií zo smartfónov. Jediné, čo je potrebné spraviť, je do konca januára 2016 prejaviť záujem na nasledujúcej stránke: http://aka.ms/onedrivestorage Stačí sa prihlásiť svojim Microsoft účtom a potvrdiť zachovanie doterajšej kapacity svojho úložiska.

OneDrive

Zdroj: OneDrive

12.12.2015

+