MojWindows

Počas včerajšieho dňa sa na internete začali množiť informácie o novom pripravovanom smartfóne spoločnosti Microsoft, pričom sa objavilo aj viacero obrázkov, ktoré zachytávajú údajný dizajn tejto novinky. V skutočnosti však nejde o úplnú novinku, ale o jeden z projektov na ktorom Microsoft pracoval, no nakoniec sa od neho rozhodol upustiť. Pred zrušením, ešte koncom júla unikli interné dokumenty, ktoré obsahovali informácie o technických špecifikáciách vtedajšieho prototypu tohto modelu.

Smartfón Lumia 850, mal byť vybavený procesorom Qualcomm Snapdragon 410 s pracovnou frekvenciou 1,4 Ghz, grafickým čipom Adreno 306, 1GB RAM, 16 GB vnútornou pamäťou, micro SD čítačkou, 5 palcovým displejom s rozlíšením 768×1280, zadným 10 Mpx fotoaparátom s technológiou Pureview, Wifi, Bluetooth 4.0 s profilom A2DP a akumulátorom s kapacitou 2650mAh.

Microsoft-Lumia-850

Najnovšie správy hovoria o tom, že Microsoft sa predsa len rozhodol práce na spomínanom smartfóne obnoviť. Používateľ s prezývkou @OnLeaks na sociálnej sieti Twitter zverejnil video, ktoré má zachytávať vzhľad opäť pripravovanej Lumie 850. Podľa dodatočných informácií, ktoré pridal, má ísť o smarfón s rozmermi 155.9 x 77.23 x 6.92mm, čím sa radí medzi tie najtenšie Lumie. Ak by boli informácie o rozmeroch správne, je nepravdepodobné, že 850-ka by bola vybavená iba 5-palcovým displejom.

Známy Evan Blass, ktorý pravidelne zverejňuje informácie o pripravovaných modeloch sa vyjadril, že skutočná Lumia 850, ktorá nesie kódové označenie Honjo je zdobená zlatou farbou, zlatým logom Microsoft na zadnej strane a predná kameru má aj blesk.

Lumia 850 Gold

Tieto informácie je nutné brať s poriadnym nadhľadom, jednak nič z toho nebolo oficiálne potvrdené a navyše redaktor Daniel Rubino z portálu WindowsCentral, ktorý sa netají tým, že má viacero svojich zdrojov priamo v Microsofte sa k uniknutým renderom vyjadril, že projekt je aj naďalej zrušený a žiadna Lumia 850 sa tak nekoná. Kde je teda pravda sa dozvieme asi až časom.

Zdroj: Twitter 1 , 2 , 3 , phonearena

05.12.2015

+