MojWindows

Microsoft včera vydal prvú aktualizáciu firmvéru pre svoje najnovšie smartfóny Lumia 950 a 950XL. Jej inštaláciou sa odstraňujú niektoré zásadné problémy, s ktorými sa zariadenia potýkali. Aktualizácia je distribuovaná pod názvom MICROSOFTMDG a k jej stiahnutiu dochádza automaticky. Aktuálna verzia firmvéru nesie číselné označenie 01078.00027.15506.020xx a prináša nasledovné zmeny:

Vylepšenia stability a výkonu
Vylepšenie podpory pamäťových kariet
Vylepšenia pre funkciu automatického upravovania jasu displeja
Opravu problému fotoaparátu, ktorý v niektorých prípadoch spôsoboval nadmerný šum pri fotografovaní za nízkeho osvetlenia
Opravu problému, ktorý v niektorých prípadoch spôsoboval zobrazovanie pásov pri prehrávaní vytvorených 4K videí

Najnovšie vlajkové lode Microsoftu trpia podľa hlásení užívateľov problémami s náhodným reštartovaním, prehrievaním a extrémne rýchlym vybíjaním batérie. Skúsenosti sa však zásadne líšia prípad od prípadu, napríklad nami testovaný kúsok netrpel žiadnym zo spomínaných problémov, no na oficiálnom fóre sa príspevky o problémoch objavujú. To, či došlo vydaním aktualizácie k ich odstráneniu pre užívateľov, ktorých zariadenie nimi trpí sa, postupne ukáže. Ďalších podobných aktualizácií sa ale v dohľadnej dobe ešte určite dočkáme.

23.12.2015

+