MojWindows

Začiatkom decembra sa začali objavovať informácie o tom, že Microsoft obnovil práce na dovtedy zrušenom smartfóne s kódovým označením Honjo. Ide o smartfón Lumia 850, ktorý mal byť vybavený procesorom Qualcomm Snapdragon 410 s pracovnou frekvenciou 1,4 Ghz, grafickým čipom Adreno 306, 1GB RAM, 16 GB vnútornou pamäťou, micro SD čítačkou, 5 palcovým displejom s rozlíšením 768×1280, zadným 10 Mpx fotoaparátom s technológiou Pureview, Wifi, Bluetooth 4.0 s profilom A2DP a akumulátorom s kapacitou 2650mAh. Informácie priniesli dvaja nezávislí blogeri (@OnLeaks a @evleaks), ktorí pomocou svojich účtov na sociálnej sieti Twitter informujú o pripravovaných zariadeniach a zverejňujú ich obrázky.

V sobotu 12. decembra priniesol portál Wmpoweruser ďalšie informácie o tomto údajne naďalej pripravovanom projekte. Okrem toho, že zverejnil ďalší neoficiálny render, na ktorom je vidno, že smartfón má disponovať logom Microsoft, bočnými tlačidlami a rámom všetko v zlatej farbe, priniesol aj údajné špecifikácie. Podľa nich má byť Lumia 850 vybavená 5,7- palcovým displejom s rozlíšením 1080 x 1920 pixelov, osemjadrovým procesorom Snapdragon 617 a grafickým čipom Adreno 405 GPU. Tieto informácie sa tak podstatne líšia od tých, ktoré boli uvádzané doteraz, no vzhľadom na to, že smartfón má byť zaradený do strednej triedy sa zdajú byť celkom možné.

Honjo

Počas víkendu sa vynoril aj obrázok, ktorý má zachytávať ďalšie farebné prevedenia Lumie 850. Okrem zverejnenej bielej verzie so zlatými prvkami majú byť dostupné ešte tri ďalšie varianty. Biela verzia s prvkami z ružového zlata a dvojica čiernych farebných prevedení. Jedna s medenými a druhá s oceľovými tlačidlami, rámom a logom Microsoft.

Lumia 850 Baidu

Všetky informácie o Lumii 850/Honjo je potrebné brať s rezervou. Chýbajú totiž akékoľvek informácie priamo od Microsoftu a redaktor Daniel Rubino z portálu WindowsCentral, ktorý má viacero svojich zdrojov priamo v Microsofte stále neústupčivo trvá na svojich vyjadreniach, že žiadna Lumia 850 na trh nedorazí a projekt je aj naďalej zrušený. V svetle čoraz častejšie sa objavujúcich informácií dokonca zverejnil celý článok informujúci o skutočnosti, že z plánovaných Lumií 650,750 a 850 boli práce obnovené len a jedine na Lumii 650 (Saana).

Zdroj: WMPU, WindowsCentral, Neowin, GSMA

14.12.2015

+