MojWindows

Len minulý týždeň bola užívateľom zverejnená takzvaná Novembrová aktualizácia pre Windows 10 a dnes sme sa dočkali už aj prvej kumulatívnej aktualizácie pre túto verziu systému. Aktualizácia s označením KB3118754, zvyšuje verziu systému na 10856.11, no popis toho, aké zmeny prináša je značne skromný. Má ísť o zlepšenia, ktoré zvyšujú funkcionalitu Windows 10 vo verzii 1511. Ako to už býva zvykom ide o kumulatívnu aktualizáciu, takže do systému sa stiahnu všetky predošlé aktualizácie, ktoré chýbajú.

Aktualizácia môže byť nainštalovaná dvoma spôsobmi, klasicky cez nástroj Windows Update alebo ručne pomocou online katalógu s aktualizáciami Microsoft Update Catalog. V popise k aktualizácii Microsoft zdôrazňuje, že ňou nahrádza predošlú aktualizáciu s označením KB3105211, to však pre užívateľov v praxi neznamená nič. Zaujímavosťou je, že po inštalácii tejto aktualizácie používajú Windows 10 PC, Windows 10 Mobile a Xbox One rovnaký build systému – 10586.11.

Update 1511

 

Server Neowin.net upozornil aj na skutočnosť, že po inštalácii tejto aktualizácie sa v registroch systému u Windows Insiderov objavilo označenie vetvy „rs1_release“. Z vlastnej skúsenosti však vieme, že toto označenie sa v systéme nachádzalo už aj pred jej inštaláciou. Potvrdzuje to však informácie, že ďalšia veľká aktualizácia podobná tej novembrovej je už vo vývoji a čoskoro by k Insiderom mali doraziť jej prvé testovacie buildy. Nesie kódové označenie Redstone a podľa dostupných informácií je termín vydania plánovaný na leto budúceho roka, pričom najčastejšie sa skloňuje mesiac júl.

Redstone

Zdroj: Neowin

19.11.2015

+