MojWindows

Microsoft dnes pre členov programu Windows Insider zverejnil Windows 10 PC build 10586. Momentálne je dostupný len pre takzvaný „Fast ring“. Hlavným zameraním má byť odstránenie predošlých chýb a celkové zlepšenie výkonu. Podľa sprievodného dokumentu boli skutočne odstránené všetky predošlé problémy, s ktorými sa potýkal build 10576. Navyše proces sťahovania a inštalácie aplikácií z Windows Obchodu má byť od tohto buildu spoľahlivejší.

Medzi známymi chybami, ktoré novinka obsahuje, sa objavili len dve. Aplikácia Insider Hub môže po inštalácii tohto buildu v systéme chýbať, no pridať sa dá pomocou nástroja Aplikácie a Funkcie. Druhým problémom je zmiznutie kontaktov a správ z aplikácií Messaging a Skype. Pre ich opätovné získanie je potrebné cez prieskumníka pristúpiť do zložky C:\Users\<USERNAME>\AppData\Local\Packages\Microsoft.Messaging\LocalCache a premenovať, prípadne vymazať súbor “PrivateTransportId”. Následne je potrebné sa v aplikáciách odhlásiť a znovu prihlásiť.

Zverejnenie buildu bolo očakávaným krokom zo strany Microsoft, o pár dní totiž bude distribuovaný formou aktualizácie „Fall Update“, známej aj ako Threshold 2. K bežným užívateľom má doraziť už 10. novembra a Microsoft tak momentálne potrebuje získať spätnú odozvu od čo najväčšieho počtu užívateľov.

Zdroj: Microsoft

05.11.2015

+