MojWindows

Ako sme avizovali počas včerajšieho dňa, Microsoft dnes konečne sprístupnil prvú veľkú aktualizáciu pre operačný systém Windows 10, ktorá bola známa pod kódovým názvom Threhold 2 alebo Fall Update. V systémovom nástroji Windows Update by ju užívatelia mali vidieť pod označením verzia 1511, build 10586.

 Prináša nové funkcie a množstvo vylepšení systému. V porovnaní s Windowsom 7 má nová verzia „desiatky“ pri bežných úlohách dosahovať až o tretinu vyšší výkon. Noviniek sa dočkala aj digitálna asistentka Cortana a webový prehliadač Microsoft Edge. Ten má byť bezpečnejší, rýchlejší a disponuje náhľadom obsahu otvorených kariet. V systéme nechýbajú ani nové verzie aplikácií Pošta, Kalendár, Fotky, Groove, Xbox, Obchod a množstva ďalších.

Úpravami prešlo aj užívateľské rozhranie. V ponuke Štart napríklad pribudol ďalší stĺpec pre dlaždice a vylepšené boli aj kontextové ponuky. Aktualizácia prináša aj drobné zmeny ako nové systémové ikony a farebné lišty.

Novembrová aktualizácia prináša výrazné vylepšenia aj pre biznisových zákazníkov, vrátane Windows Update for Business, Windows Store for Business, správu mobilných zariadení, Azure Active Directory Join a nové bezpečnostné funkcie. K užívateľom by mala doraziť v priebehu nasledujúcich hodín.

12.11.2015

+