MojWindows

Indická spoločnosť Videocon v spolupráci s Microsoftom predstavila prvý hybridný Windows 10 LED televízor na svete. Televízor, ktorý môže pracovať aj ako počítač by sa mal na tamojší trh dostať v priebehu budúceho mesiaca. Momentálne sú pripravené dva vyhotovenia s 32 palcovou uhlopriečkou a 40 palcovou uhlopriečkou, nakoľko ide o veľkosti, ktoré sú u zákazníkov najpopulárnejšie. Spoločnosť sa však netají tým, že ak bude o televízor náležitý záujem, pripraví viacero jeho verzií s rozličnými uhlopriečkami. Zástupca spoločnosti Akshay Dhoot konkrétne spomenul možný vývoj 55, 60 a 24 palcových prevedení.

Smart TV, ktorú spoločnosť označuje ako “One Touch PC, One Touch TV” poskytuje FULL HD (1920×1080 pixelov) rozlíšenie, operačnú pamäť DDR3 veľkosti 2 GB a vnútorné úložisko s kapacitou 16 GB. Pokiaľ by táto kapacita užívateľom nepostačovala, je možné rozšíriť ju pomocou microSD karty o ďalších maximálne 128GB. O konektivitu je postarané pomocou HDMI portov a podpory Wi-Fi komunikácie. Z pohľadu softvérovej výbavy televízor obsahuje spomínaný Windows 10 a to dokonca s predinštalovaným kancelárskym balíkom Microsoft Office, zatiaľ neznámej verzie. Televízor má podľa výrobcu ponúkať úplne hladký prechod medzi režimom televízora a počítača.

Vzhľadom na to, že množstvo výrobcov ponúka Smart televízory so systémami Android či Firefox OS bolo len otázkou času, kedy sa dočkáme prvých pokusov so systémom od Microsoftu. No to, ako televízory s týmto systémom príjme trh je veľmi otázne. Ceny pre indický trh, kde predaj štartuje sú približne 560€ za 32 palcovú verziu a 740€ za tú 40 palcovú.

videocon_windows_10_led_pressZdroj: gadgets360

29.10.2015

+