MojWindows

Nové vlajkové lode od spoločnosti Microsoft už poznáme, pretože boli predstavené začiatkom tohto mesiaca a na trh by mali príjsť už v novembri. Microsoft však nepracoval len na týchto dvoch smartfónoch a v blízkej budúcnosti by sme mohli spoznať ďalšie, ktoré doteraz neuzreli svetlo sveta.

Jedným z týchto zariadení by mohol byť záhadný smartfón s označením Quanta MTP8952, ktorý sa objavil v známom benchmarkovom teste GFXBench. Zo zoznamu špecifikácií, ktoré sa pri tomto smartfóne objavili vieme zhruba o aké zariadenie ide. Bude zrejme patriť do strednej cenovej kategórie, pretože by mal disponovať 4.7 palcovým Full HD displejom jeho hnacím motorom by mal byť procesor Qualcomm Snapdragon 615, ktorý dopĺňa grafický čip Adreno 405. Operačná pamäť RAM by mala mať kapacitu 2 GB. O vnútornom uložisku zatiaľ nevieme nič.

Sklamaním trošku je neprítomnosť informácií o zadnom fotoaparáte, no predný by mal mať rozlíšenie 0.9 Mpx. Samozrejmosťou je prítomnosť najnovšieho operačného systému Windows 10 Mobile. Microsoft sa zatiaľ o podobnom zariadení na verejnosti nevyjadril, no vieme, že by chcel uviesť minimálne 6 nových smartfónov, z ktorých niektoré sme už mali tú možnosť spoznať začiatkom tohto mesiaca.

Zdroj: winbeta

28.10.2015

+