MojWindows

Microsoft ako obvykle zverejnil zoznam opravených chýb, ale aj súpis nedostatkov, ktoré sa nachádzajú v novom builde. Okrem skutočne otravného problému, kvôli ktorému je možné build nainštalovať len na Windows Phone 8.1, obsahuje aj množstvo rôznorodých problémov od ľahších až po tie závažnejšie.

Známe chyby, problémy a nedostatky

Synchronizácia s hlasovou schránkou na niektorých zariadeniach nefunguje, preto je nutné kontaktovať ju ručne. Aplikácia Konverzácie a Telefón majú problémy na DUAL SIM zariadeniach, a to aj v prípade, že obsahujú vloženú len jednu SIM kartu. Vytvorené fotografie nemôžu byť zdieľané z aplikácií tretích strán ako Facebook, Instagram, WhatsApp a podobne. Niektoré zariadenia sa môžu dostať do štádia, kedy aplikácia Telefón bude pri pokuse o spustenie neustále predčasne ukončená. Pre odstránenie tohto problému je potrebné vykonať reštartovanie zariadenia.

Pomerne závažným problémom je, že zariadenia, ktoré boli aktualizované z Windows Phone 8 na verziu 8.1 môžu mať po inštalácii Windows 10 Mobile problémy s pripojením k sieťam Wi-Fi, prípadne môže dochádzať k problémom pri pokuse o inštaláciu nového buildu. V tomto prípade je potrebné aktualizovať na Windows Phone 8.1 pomocou nástroja Windows Device Recovery Tool a potom inštalovať Windows 10 Mobile build 10572.

Opravené chyby a nedostatky

Microsoft našťastie opravil viacero problémov a nedostatkov, ktoré sa nachádzali v predošlých buildoch. Notifikácie o nových správach, neprijatých hovoroch a podobne sa už zobrazujú korektne. Operácie, ktoré Cortana vykonáva na pozadí boli optimalizované, aby došlo k zníženiu spotreby batérie. Odstránené boli problémy spôsobujúce že nedochádzalo ku správnemu načítaniu Úvodnej obrazovky. Ikona signalizujúca, že budík je nastavený sa korektne zobrazuje na uzamknutej obrazovke. Sťahovanie aplikácií v aplikácii Obchod bolo v niektorých prípadoch blokované procesmi, ktoré sa vykonávali na pozadí, čo bolo opravené. Klávesnica bude prepínať medzi jazykovými verziami menej agresívne a tlačidlo reštartovania pre inštaláciu aktualizáciu operáciu vykoná okamžite. Systém navyše prešiel celkovou optimalizáciou, pričom Microsoft vypichol hlavne rýchlosť reakcie  Úvodnej obrazovky a Centra akcií.

Zdroj: Microsoft

21.10.2015

+