MojWindows

Na internete sa objavili obrázky Windows 10 Mobile buildu, ktorý je práve v tejto chvíli testovaný v spoločnosti Microsoft. Nakoľko obrázky nenaznačujú na masívne zmeny v systéme, je tu predsa len niekoľko nových vlastností, ktoré stoja za zmienku.

settings

Prvou je schopnosť zmeny veľkosti textu v nastaveniach, aplikáciách a podobne. Táto vlastnosť môže byť veľmi užitočná vzhľadom na rozmanitosť zariadení a ich veľkosti obrazoviek. Hodí sa to hlavne pri implementácii Windows 10 Mobile na tablety s veľkosťou obrazovky pod 8 palcov. Poznámka: veľkosť písma je možné zmeniť aj v súčasnom builde cez nastavenie Ease of access > More options > Text scaling. Zmena taktiež umožní užívateľom zvýšiť počeť dlaždíc na domovskej obrazovke.

settings2

Druhou zmenou v nadchádzajúcom builde sú ďalšie možnosti v nastaveniach pokiaľ je zapnutý vývojársky režim. Build by mal byť taktiež rýchlejší a stabilnejší než jeho predchodcovia. Obrazovka uzamknutia a centrum oznámení boli optimalizované a vykazujú menej nedostatkov. Nie je však zatiaľ na 100 percent potvrdené, či tento build naozaj uzrie svetlo sveta.

Zdroj: neowin

07.10.2015

+