MojWindows

Minulý týždeň skončilo pre Windows Insiderov mesačné čakanie na nový Windows 10 Mobile keď Microsoft zverejnil build s číslom 10549. Ten však Insiderov nepotešil až tak, ako by sa po  tak dlhom vyčkávaní dalo predpokladať. Obsahoval totiž chybu, kvôli ktorej mohol byť inštalovaný len zo systému Windows Phone 8.1. Ak ho teda chceli užívatelia vyskúšať museli vykonať obnovenie systému pomocou nástroja Windows Device Recovery Tool. Aspoň malou útechou bol prísľub šéfa Insider programu Gabriela Aula, že nadchádzajúce buildy bude možné nainštalovať aj na vtedy aktuálny build 10536. Čas do oficiálneho vydania Windows 10 Mobile sa kráti a zdá sa, že Microsoft zvolil stratégiu častejšieho vydávania testovacích buildov.

Počas dnešného dňa Aul totiž zverejnil pomocou svojho účtu na sieti Twitter výzvu na hlasovanie. V príspevku informuje, že chyba s inštaláciu bola odstránená v builde 10575, no ten bohužiaľ nebude pripravený na zverejnenie ešte najmenej niekoľko dní. Namiesto toho je však pripravený vynikajúci build 10572  s množstvom opráv, vylepšenou výdržou batérie a novými funkciami. Háčik je však v tom, že tento build (10572) stále obsahuje spomínanú inštalačnú chybu. Pre jeho použivanie by Insideri zas a znovu museli vykonať obnovu na Windows Phone 8.1. Samotní členovia Windows Insider programu tak mali rozhodnúť, či v nadchádzajúcich hodinách dôjde k zverejneniu Windows 10 Mobile build 10572 alebo počkajú na vydanie buildu 10575. Program Windows Insider je pre Microsoft obrovskou pomocou pri testovaní nových funkcií a odhaľovaní chýb. Aul preto chcel pravdepodobne Insiderom aj týmto hlasovaním zdôrazniť skutočnosť, že ich slovo má naozaj váhu.  Podobné hlasovanie pritom prebehlo v súvislosti s vydaním buildu 10536.

Build 10572

Výsledok hlasovania jasne ukázal, že užívatelia sú nedočkaví na každú novú zmenu a ani opätovná nutnosť obnovy na Windows Phone 8.1 ich neodrádza. Nový Windows 10 Mobile build 10572 je tak pripravovaný na zverejnenie, ku ktorému by podľa Aulových slov malo dôjsť ešte pred dnešnou polnocou.

Aul build 10572

 

Zdroj: Twitter, Straw

20.10.2015

+