MojWindows

Od oficiálneho uvedenia na trh dvoch nových vlajkových lodí Lumia 950 a 950 XL nás delí už len mesiac a dobrou správou je, že už poznáme aj detailné informácie o fotoaparátoch oboch spomínaných zariadení.

Lumia-950-foto

Každý samozrejme očakáva najvyššiu kvalitu a prevalcovanie konkurenčných fotoaparátov na celej čiare. Poďme teda na samotné špecifikácie, ktoré sú v prípade oboch fotoaparátov rovnaké. Rozlíšenie zadného snímača je 20 Mpx, pričom disponuje senzorom BSI, ktorý zabezpečuje lepšiu kvalitu fotografií aj pri obmedzenom osvetlení. Kvalitu obohacuje aj optika Zeiss spolu s bleskom s trojitou LED diódou a optickou stabilizáciou piatej generácie.

Lumia-950-foto

Predný širokouhlý fotoaparát má rozlíšenie 5 Mpx. Poznáme ho už zo zariadení ako Lumia 730, 535, či 540. Aplikácia Lumia camera je taktiež opisovaná ako jasnovidec pre svoj Rich Capture mode, pretože disponuje dvoma časovými expozíciami pre ten istý obrázok. Krátkou, ktorá je určená pre pohyblivé objekty a dlhou pre nepohyblivé časti fotografie. Rich Capture mode taktiež umožní používateľovi meniť množstvo svetla vo fotografií po jej odfotografovaní aj keď je blesk zapnutý. Trojitý LED blesk pomáha zladiť okolité svetlo v scéne a v konečnom dôsledku produkuje realistickejšie farby dokonca aj pri minimálnom osvetlení.

Lumia-950-foto

Každopádne tešíme sa na príchod nových vlajkových lodí, pretože len fotografie vytvorené pomocou týchto snímačov vyzerajú veľmi dobre. Dúfame, že čoskoro po ich uvedení na trh zavítajú aj na Slovensko, aby sme Vám mohli priniesť ich recenziu čo najskôr.

Lumia-950-foto

Zdroj: phonearena

16.10.2015

+