MojWindows

Spoločnosť NVIDIA spravila radikálny krok vpred a rozhodla sa pre umiestnenie jednej zo svojich najvýkonnejších grafických kariet do herných notebookov s operačným systémom Windows 10. Musela preto celý produkt prerobiť. Tejto bomby sa zatiaľ dočká len pár vyvolených notebookov, ktoré uvedieme nižšie.

geforce-gtx-980

Pre herných nadšencov sa teda otvára jedinečná možnosť kúpy herného notebooku, ktorý má porovnateľný výkon s desktopmi na trhu, pretože v sebe má čistokrvnú verziu jednej z najvýkonnejších grafických kariet. Veľké a neobratné desktopy sa teda pomaly ale isto stávajú minulosťou a nahradia ich oveľa menšie a výkonovo porovnateľné notebooky. Dôkazom tohto tvrdenia je aj výpis z benchmarkového testu, v ktorom zariadenia disponujúce spominanou grafickou kartou dosiahli skoro na vlas rovnaké výsledky ako desktop s klasickou verziou GTX 980.

geforce-gtx-980-notebooks-max-out-games

V každom prípade tento nápad spoločnosti NVIDIA môže mať veľký vplyv na trh s hernými notebookmi a odrovnať tak konkurenciu. Niekomu by mohlo napadnúť ako notebook zvládne uchladiť podobné monštrum pod kapotou. Nuž, novinka na trhu ASUS ROG GX700 má na túto otázku odpoveď v podobe tekutého chladenia. Ostatní výrobcovia zase zdokonalili svoje chladiace systémy.

Zdroj: nvidia

22.09.2015

+