MojWindows

Spoločnosť Microsoft odhalila svoj tzv. „Windows in car“ koncept už na tohtoročnej Build konferencii. V spomínanom koncepte bola zahrnutá aj demonštrácia funkčnosti premietania informácií na sklo auta, aby bola zaručená maximálna bezpečnosť a nulové odvádzanie vodičovej pozornosti od cesty.

O čom sa však rozprávalo len naokraj bol fakt, ako by používateľ komunikoval so systémom len prostredníctvom hlasových pokynov. Tu do hry vstupuje hlasová asistentka Cortana, ktorá sa stala súčasťou tohto konceptu ako bolo spomenuté na včerajšej udalosti Microsoft TechDays v Taiwane. Implementácia Cortany do systému v autách umožní šoférom uskutočniť napr. rezerváciu v ich obľúbenej reštaurácií len za pomoci zopár hlasových pokynov prostredníctvom informácií, ktoré im Cortana poskytne na skle ich auta.

Taktiež im umožní zhliadnutie ich obľúbených miest na virtuálnej mape. Zatiaľ sa však Microsoft v blízkej budúcnosti nechystá niečo podobné implementovať do áut pre vysoké náklady, ktoré sú s týmto konceptom spojené. Hľadá však riešenie, spolu so svojimi Taiwanskými partnermi, ktoré by mohlo tieto náklady znížiť a posunúť tento projekt do masovej výroby po celom svete. Microsoft teda za posledný rok postúpil so svojimi snahami o integráciu systému Windows do áut, no je stále len v štádiu vývoja.

Zdroj: theverge

17.09.2015

+