MojWindows

Výrobca úspešného bezpečnostného softvéru, spoločnosť ESET dnes prostredníctvom tlačovej správy informovala o akvizícii firmy Deslock+. Tá patrila medzi uznávané spoločnosti zaoberajúce sa ochranou dát pomocou šifrovania. Firmu ESET odkúpil od jej bývalého manažmentu a spoločnosti Shackleton Ventures Investment. Po akvizícii plánuje integrovať už existujúce riešenia DESlock+ do svojho portfólia produktov.

„Šifrovanie hrá v bezpečnosti dôležitú úlohu a predstavuje trezor chrániaci citlivé informácie vašej firmy ako aj vaše osobné údaje,“ hovorí Palo Luka, technologický riaditeľ spoločnosti ESET. „Našim plánom je plne integrovať zakúpenú technológiu do našich produktov pre firmy i domácnosti a ďalej ju rozvíjať,“ dodáva.

Medzi najobávanejšie oblasti digitálneho života firiem a používateľov patrí ochrana dát a osobných údajov. ESET tak kúpou  reaguje nie len na tento trend, ale aj na regulácie zo strany Európskej komisie, ktoré budú od firiem a organizácií vyžadovať pri ochrane dát používateľov použitie bezpečnostných opatrení, akými je šifrovanie.

Výsledky nedávneho prieskumu ukazujú, že až dve tretiny firiem potrebujú používať šifrovanie, ktoré by bolo súčasťou ich štandardného bezpečnostného riešenia, preto je spomínaná akvizícia určite správnym krokom. DESlock+, so sídlom v britskom Tauntone, sa špecializuje na pokročilé šifrovacie riešenia a so spoločnosťou ESET začal spolupracovať pred dvoma rokmi, keď sa stal súčasťou programu ESET technologická aliancia. Existujúci dvanásťčlenný DESlock+ tím bol vedený výkonným riaditeľom Davidom Tomlinsonom, z ktorého sa po novom stal manažér útvaru šifrovania spoločnosti ESET. Zvyšní zamestnanci spoločnosti DESlock+ plynule prešli pod ESET, ktorý nechystá žiadne personálne zmeny. ESET akvizíciou DESlock+ navyše získal nové výskumné a vývojové centrum vo Veľkej Británii, kde tento líder v šifrovaní sídlil.

 

Zdroj: tlačová správa

23.09.2015

+