MojWindows

Prvých 24 hodín života nového operačného systému Windows 10 bolo neuveriteľných. Za jeden deň inovovalo zariadenia na Windows 10 viac ako 14 miliónov používateľov, pričom toto je len začiatok a ďalšie milióny používateľov na inováciu ešte len čakajú. Prioritou pre Microsoft však je, poskytnúť ľuďom príjemný zážitok z inovácie, preto uvoľňuje Windows 10 vo vlnách. V prvej vlne Windows Insiderom, ktorí pomáhali pri jeho testovaní a ľuďom, čo si ho rezervovali. Mnohí tak ešte iba čakajú na notifikáciu, že je ich zariadenie kompatibilné a pripravené na inováciu. Uponáhľať tento proces sa nevypláca a odporúča sa počkať na notifikáciu. Priama inštalácia sa odporúča iba technologicky skúseným používateľom.

Kedy môžem inovovať?

Ak ste si rezervovali Windows 10, systém vás sám upozorní, keď sa Windows 10 stiahne do vášho počítača a bude pripravený na inováciu. Najrýchlejšie zistíte, či už môžete inovovať tak, že si pozriete notifikácie na lište oznamov.

Získaj Windows

Pre tých, čo si nestihli rezervovať Windows 10 vopred, si Microsoft pripravil aplikáciu Získaj Windows, cez ktorú si možno inováciu rezervovať dodatočne. V prípade, že sa vám ikonka aplikácie nezobrazuje, sa odporúča zariadenie aktualizovať, keďže bezplatná inovácia je dostupná jeden rok iba pre zariadenia, ktoré majú plne aktualizovaný a originálny Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1.

 

Zdroj: tlačová správa

03.08.2015

+