MojWindows

Jednou zo zabudovaných funkcií operačného systému Windows 10, ktorá nepochybne zaujme hlavne herných nadšencov je Game DVR. Ide o aplikáciu primárne určenú na zaznamenávanie a zdieľanie herných videí. Okrem samotného záznamu hier je možné Game DVR využiť aj na záznam obrazovky pri používaní ľubovolnej aplikácie v prostredí Windows. Neumožňuje však vytvárať záznam pracovnej plochy.

Pre spustenie Game DVR stačí pri práci v aplikáciách stlačiť kombináciu kláves „Windows + G“, tá vyvolá panel pomocou, ktorého je možné spustiť záznam videa alebo vytvárať screenshoty. S aplikáciou sa pracuje intuitívne a umožňuje zaznamenávať videá s dĺžkou až 2 hodiny, pričom podporuje Full HD kvalitu záznamu.

V nastaveniach Game DVR sú na výber dostupné aj rôzne kvality zvukového záznamu od 96 po 192 kbps. Vytvorené záznamy sú štandardne ukladané v systémovej zložke Videá, pripadne sú dostupne cez aplikáciu Xbox. Aplikácia Xbox však neumožňuje zdieľať videá z iných ako herných aplikácií, to však nemusí predstavovať až taký veľký problém. Zaznamenané videá totiž môžete ľahko uploadnuť na stránky zdieľajúce videá ako napríklad Youtube.

Game DVR

DVR 3

21.07.2015

+