MojWindows

Používatelia systémov Windows 7 a 8 mali možnosť odložiť aktualizácie systému, prípadne si ručne vybrať, ktoré aktualizácie sa majú nainštalovať. S novým operačným systémom Windows 10 by však malo dôjsť k zmenám. Už dlhšiu dobu sa totiž špekulovalo o tom, že so systémom Windows 10 prídu automatické aktualizácie systému, ktoré nebude možné odmietnuť ani odložiť. A podľa licenčných podmienok o používaní, ktoré boli pridané v poslednom builde Windows 10 je to skutočne tak. V spomínaných podmienkach sa okrem iného píše:

Softvér pravidelne vyhľadáva, sťahuje a inštaluje aktualizácie systému a aplikácii pre vás. Aktualizácie môžete dostávať len od Microsoftu alebo autorizovaných zdrojov a Microsoft môže vyžadovať aktualizáciu vášho systému za účelom poskytnutia týchto aktualizácií. Potvrdením týchto podmienok súhlasíte s prijímaním tohto typu automatických aktualizácii bez ďalších dodatočných oznámení.

V praxi je to tak, že používatelia edície Windows 10 Home budú mať povinnú automatickú inštaláciu aktualizácii, bez možnosti odkladu. Majitelia Windows 10 Pro budú môcť odložiť inštaláciu aktualizácii, nepôjde však o odklad na neurčito, ale maximálne po dobu 8 mesiacov. Microsoft týmto spôsobom chce pravdepodobne zabezpečiť, aby používatelia Windows 10 mali čo najbezpečnejší systém s najnovšími funkciami.

Zdroj : zdnet

21.07.2015

+