MojWindows

V prípade, že na svojom počítači používate Windows 10 build 10240, mali by ste si nainštalovať najnovšie aktualizácie KB3074679 a KB3074686, ktoré Microsoft vydal pred pár hodinami. Informoval o tom Gabriel Aul pomocou svojho účtu na sieti Twitter.

Bezpečnostná aktualizácia KB3074679 odstraňuje viacero zraniteľností. Prvou z nich bola zraniteľnosť, ktorá umožňovala útočníkovi získať kontrolu nad systémom, po tom ako užívateľ otvoril dokument alebo navštívil nedôveryhodnú webovú stránku, ktoré obsahovali špeciálne upravené písmo druhu OpenType. Ďalšou odstránenou bola zraniteľnosť v doplnku Adobe Flash Player, tá sa však týkala len prehliadača Internet Explorer. Poslednou bola bezpečnostná diera, ktorá umožňovala zvyšovanie prístupových práv účtu, ak služba Windows Installer Service nesprávne spustila upravený skript, ktorý sa spúšťa popri inštalácii programov.

Aktualizácia KB3074686 vylepšuje OOBE (out-of-box experience) Windowsu 10, teda proces prvotného nastavovania systému. Nakoľko bola sprievodná správa veľmi strohá, to, čo sa konkrétne zmenilo, sa dozvieme asi až po príchode veľkých aktualizácii, ktoré budú proces OOBE spúšťať. Navyše  sa aktualizácii dočkali aj ovládače na grafické karty Intel HD Graphics.

updaty

 

 

 

Zdroj: microsoft 1 , 2

24.07.2015

+