MojWindows

Aby sme neustále neohovorili len o plusoch príchodu univerzálneho operačného systému Windows 10 na trh, máme tu aj zopár takých, ktoré používateľov až tak nepotešia.

V prvom rade ide o stratu softvéru. Zabudnite teda na Windows Media Center, kartovú hru Hearts a taktiež na Windows 7 gadgety. Komplikácia nastane aj pre tých, ktorí ešte v súčasnosti používajú diskety. Títo používatelia si budú musieť do nového OS nainštalovať aj ovládače, ktoré podporujú spomínané diskety. Microsoft taktiež varuje, že s uvedením Windows 10 nebude dostupná natívna podpora prehrávania DVD médií. Program na ich prehrávanie príde neskôr, takže si používatelia budú musieť vystačiť s VLC prehrávačom.

Ako to už pre nové funkcie býva zvykom, prichádzajú s obmedzeniami. Tieto obmedzenia sa týkajú asistentky Cortana, ktorá bude pri uvedení dostupná len pre krajiny USA, Veľkej Británie, Číny, Francúzska, Talianska, Nemecka, a Španielska. Windows Hello (nástroj, ktorý ponúka biometrické rozpoznávanie) bude dostupný len pre zariadenia, ktoré disponujú čitačkou odtlačkov prstov alebo infračervenou kamerou pre rozpoznanie tváre.

Microsoft taktiež zmenil spôsob akým budú fungovať aktualizácie na Windows 10. Pro a Enterprise verzie síce budú mať možnosť odložiť aktualizácie, no Home verzia takýmto luxusom oplývať nebude. Aktualizácie budú namiesto toho stiahnuté a nainštalované hneď, keď budú dostupné.

Zdroj: theverge

02.06.2015

+