MojWindows

Microsoft uvoľnil aktualizáciu „Update 2“, tiež známu ako GDR2 pre Lumie 735 a 830, ktorá doteraz bola dostupné len pre Lumiu 640 a 640 XL. Pôvodne táto aktualizácia sa nemala dostať ani do „sveta“ a mala prísť až príchodom Windows 10, avšak nedopatrením sa dostala von už počas uvoľnenia vývojárskej verzie Windows 10 TP aj pre iné zariadenia (napr. Lumia 930), ale neskôr bola stiahnutá. Poďme si pozrieť vybrané zmeny, ktoré priniesla.

  • Nastavenia telefónu prešli výrazným redizajnom

Ako môžete na obrázkoch vidieť nastavenia telefónu prešli výraznou zmenou, ktorá priniesla nové usporiadanie jednotlivých nastavení, ktoré sú teraz usporiadané do kategórií v závislosti od toho čoho sa týkajú (napr. v prípade nastavení personalizácie nájdete nastavenia ako úvodná obrazovka, nastavenie zvonení, uzamykacia obrazovka,…)

nastavenia

  • Ďalej pribudli nastavenia oprávnení aplikácií, v rámci ktorých môžete spravovať oprávnenia jednotlivých aplikácií a hier.

povolenia aplikacie

  • Ďalšou „novinkou“, ktorú Microsoft implementoval do aktualizácie GDR2 je aj obnovenie pohľadu „AGENDA“ na udalosti v aplikácii kalendár.
  • Pribudla podpora prehrávania MKV videí.
  • Ďalšou novinkou, ktorú Microsoft zaviedol je aj zabezpečenie proti odcudzeniu telefónu. Samozrejme aktualizácia vám nedokáže telefón „ochrániť“ pred krádežou, ale v prípade straty telefónu alebo odcudzenia už nebude možné obnoviť pôvodné továrenské nastavenia bez toho aby ste sa prihlásili k vášmu Microsoft účtu. Toto opatrenia proti odcudzeniu ste mohli už vidieť napríklad pri Apple zariadeniach, vďaka ktorému sa znížil počet krádeží až o neuveriteľných 60 %.

Ak ste náhodou objavili aj vy nejaké novinky dajte nám o nich vedieť prostredníctvom komentárov nižšie.

 

04.06.2015

+