MojWindows

Spoločnosť Microsoft kúsok po kúsku skladá Windows 10 Technical Preview ako na smartfóny, tak na desktopy a tablety. Posledný build pre smartfóny priniesol nový prehliadač Project Spartan a začína sa hovoriť o nadchádzajúcom builde, ktorý by mal priniesť opäť niečo nové.

Na januárovej konferencií totiž okrem nového prehliadača padlo slovo aj o kancelárskom balíčku Office. Ten by taktiež mal obdržať aktualizáciu pre smartfóny, aby jeho ovládanie bolo jednoduchšie ako doteraz. Microsoft dokonca plánuje doručiť používateľom jeho testovaciu verziu už do konca apríla. Zatiaľ však nie je jasné, či príde ako súčasť nového buildu alebo si ho bude môcť používateľ stiahnuť ako samostatnú aplikáciu. Podstatné je, že tu nový Office bude čo nevidieť.

Microsoft sa pri príprave Office sústredil na dizajnovú stránku a jednoduché ovládanie. Optimalizoval totiž umiestnenie prvkov v aplikácií tak, aby ju používateľ mohol ovládať len pomocou jednej ruky. Uvídíme aj nový prvok s názvom „Tell me“, ktorý bude slúžiť ako vyhľadávací nástroj medzi aplikáciami v balíčku a prerobené spojenia cloud služieb.

Zdroj: pocketnow

20.04.2015

+