MojWindows

Microsoft možno nepatrí medzi najsvedomitejšie spoločnosti na svete, čo sa týka aktualizácie svojich operačných systémov, no s príchodom operačného systému Windows 10 sa všetko zmení. Je vidieť, že spoločnosť zmenila celú svoju politiku ohľadom poskytovania svojho softvéru používateľom. V prvom rade to bolo vypočutie všetkých používateľských poznámok ohľadom Windows 8.1, z ktorých v podstate vznikol Windows 10. V druhom rade to bol fakt, že sa Microsoft rozhodol poskytovať aktualizáciu na Windows 10 zadarmo.

Teraz sa však dozvedeli ďalšiu príjemnú novinku týkajúcu sa veľkej aktualizácie operačného systému Windows 10, ktorá by mala príjsť v roku 2016 a nesie krycí názov „Redstone“. Mary Jo Folley zhrnula hlavnú myšlienku Redstone do pár slov:

Redstone bude predstavovať väčšiu aktualuzáciu v porovnaní s ostatnými a bude poskytovať novú funkcionalitu a podporu pre nové triedy zariadení, ktoré doposiaľ neboli súčasťou operačného systému Windows 10.

Taktiež je známe, že Windows Insider program bude aj naďalej pokračovať v období vývoja/doručenia/rozmiestnenia operačného systému Windows 10, čo znamená, že Microsoft testovacie buildy bude používateľom doručovať aj naďalej nielen vo forme mesačných aktualizácií, ale aj väčších ako napr. spomínaný Redstone.

Je potrebné poznamenať, že tieto informácie sa týkajú najmä desktopov a zatiaľ nie je známe ako Redstone ovplyvní Windows 10 na smartfónoch. Zrejme je potrebné vyčkať a uvidieť ako sa veci v budúcnosti vyvinú.

Zdroj: pocketnow

09.04.2015

+