MojWindows

Vieme, že na konferencií MWC 2015 Microsoft predstavil dva nové smartfóny strednej triedy s názvom Microsoft Lumia 640 a Microsoft Lumia 640 XL. Na ich operačnom systéme však je vidieť niekoľko rozdielov a vylepšení oproti ostatným Windows Phone smartfónom. Vo videu nižšie sú názorne demonštrované.

Zreteľnou zmenou je prerozdelenie nastavení v systéme. Microsoft totiž implementoval kategórie, ktoré teraz sprehľadňujú menu Nastavenia. Niektoré z nich ako napr. aktualizácie telefónu sa už dajú pripnúť ako dlaždice na domovskú obrazovku smartfónu a používateľ k ním tak získa rýchly prístup. V nastaveniach sa dá taktiež zistiť, ktorým aplikáciám je sprístupnené používanie napr. fotoaparátu. Touto cestou používateľ môže kontrolovať používanie nástrojov v telefóne a napr. zakázať konkrétnej aplikácií využívať fotoaparát, kalendár, či telefónny zoznam. Pribudlo aj nastavenie, ktoré umožňuje pripojenie bluetooth klávesníc k smartfónu, ktoré majú uľahčiť písanie na mobilných zariadeniach. Tieto vylepšenia a samotné menu Nastavenia síce nie sú tak dobre upratané ako vo Windows 10, no je to krok vpred a akási príprava na nový operačný systém.

Spoločnosť Microsoft sa stále k tejto aktualizácií bližšie nevyjadrila a neudala ani presný dátum, kedy plánuje tento Windows Phone 8.1 Update 2 implementovať na už existujúce zariadenia.

Zdroj: windowscentral

06.03.2015

+