MojWindows

Na internete sa objavili nové obrázky, ktoré odhaľujú samotné pracovné prostredie nadchádzajúceho prehliadača Spartan pre operačný systém Windows 10. Tieto snímky ukazujú doposiaľ neuvedené informácie a zobrazujú samotný prehliadač v akcií spolu s jeho rozhraním.

project-spartan-settings

Prvý obrázok odhaľuje samotné prostredie spolu s nastaveniami, v ktorých si je možné navoliť zobrazovanie obľubenej záložky, detekciu telefónnych čísel, či zapnutie SmartScreen filtra. Nachádza sa tu tiež navolenie domovskej stránky a nakoniec možnosť zmeniť veľkosť písma a jeho štýl, čo určite veľa ľudí odcení.

project-spartan-tab-menu

Na druhom obrázku je zobrazené usporiadanie záložiek v prostredí prehliadača a funkcie, ktoré sa spájajú s prípadnym zatvorením, obnovením alebo vytvorením novej záložky. Niektoré možnosti sú stále nefunkčné ako je vidieť na obrázku, pretože tento build Windows 10 patrí stále medzi prvé svojho druhu a množstvo vecí stále Microsoft nemá vyriešených.

project-spartan-cortana

Posledný obrázok odhaľuje veľakrát spomínanú podporu hlasovej asistentky Cortana, ktorá bude v prehliadači Spartan slúžiť ako akýsi sprievodca po internete, kde si používateľ bude môcť zvoliť túto funkciu, keď bude potrebovať rýchlu radu ohľadom čohokoľvek. Samozrejme Cortana bude aj sama ponúkať používateľovi rady na rôznych stránkach podľa vecí jeho záujmu.

Treba mať na pamäti, že ide stále jeden z prvých buildov, takže množstvo funkcií a nástrojov ešte nie je sprístupnených pre verejnosť, ktorá testuje Windows 10 Technical Preview. Časom však určiťe uvidíme pokrok a kompletnú funkcionalitu ako sa bude blížiť dátum uvedenia operačného systému Windows 10 na trh.

Zdroj: windowscentral

06.03.2015

+