MojWindows

Spoločnosť Microsoft predstavila na špeciálnej Windows 10 udalosti aj kancelársky balíček Office pre smartfóny a malé tablety. Aplikácie dostali nový vzhľad a disponujú množstvom zaujimavých funkcií, ktoré uľahčujú odprezentovanie prezentácií v PowerPointe alebo tvorbu dokumentov vo Worde.

office1 office2

Ako je už zvykom, tieto aplikácie budú vstavané v systéme Windows 10 pre smartfóny a tablety, odkiaľ si môže používateľ bez námahy prezerať a pripravovať dokumenty na prípadné prezentácie bez toho, aby potreboval počítač. Nevie sa na isto, či tento balíček bude zakomponovaný aj vo Windows 10 pre desktopy ako vstavaná aplikácia, no je dosť možné, že ho tam Microsoft nakoniec pridá.

office3 office5

Je veľmi dobre vidieť, že sa Microsoft snaží urobiť aplikácie čo najintuitívnejšie, tak aby práca s nimi bola taká jednoduchá ako rozhovor s druhou osobou. Z rozhrania nového Office je vidieť, že je veľmi dobre vytvorené práve na prácu so zariadeniami, ktoré disponujú menším displejom. S rastúcim počtom smartfónov a tabletov na svete vlastne ani nemá inú možnosť.

office6 office7

Teraz sa v podstate mobilná od počítačovej verzie Office už skoro vôbec neodlišuje, čo len znásobuje kladnú používateľskú skúsenosť, pretože používatelia sa už nemusia vedieť orientovať zakaždým v inom prostredí. Mobilná verzia Office je len trošku skresaná tak, aby vyhovovala požiadavkám menšieho displeja.

Zdroj: theverge

23.01.2015

+