MojWindows

Spoločnosť Microsoft sa práve teraz zameriava na dokončenie nového Windows 10 náhľadu pre vývojárov, Zatiaľ, čo Microsoft dolaďuje detaily na januárovú udalosť tento build unikol na internet a ukazuje množstvo zmien, ktoré spoločnosť od prvého náhľadu uskutočnila.

4

Nová verzia Windows 10 preview má označenie 9901 a prinesie novinky ako assistentku Cortana alebo novú Xbox aplikáciu. Z uvedených obrázkov je vidieť, že Microsoft asistentku  umiestnil na vrch vyhľadávania a používateľ s ňou môže komunikovať pomocou textových alebo hlasových pokynov. Cortana ešte nie je 100 % funkčná, nezabúdajme však, že ide len o veľmi skorý pohľad. Vo finále určite prejde veľkými zmenami.

5

6

Ďalšou novinkou je Xbox aplikácia, ktorá teraz predstavuje akúsi bránu do sveta Xbox live. Tu si totiž používateľ môže pozrieť svoje úspechy, zoznam priateľov, rôzne aktivity a taktiež obchod. Microsoft upozorňuje, že je to taktiež funkcionalita vo veľmi rannom štádiu a do budúcnosti plánuje implementáciu Xbox SmartGlass. Prerobenia sa dočkala aj tradične prítomná kalkulačka.

1

windows1099012_1020.0

Microsoft pridal aj nové animácie pri TaskView prepínaní a vyzerá to tak, že spoločnosť sa rozhodla pre prerobenie klasického vzhľadu Control panelu a hodlá ho nahradiť iným. Dokonca bolo odstránené aj tlačidlo Nastavenia z Charms barov, pretože Microsoft sa zameriava na jednoduchý prístup do systému.

settings-app

2

Viac sa zrejme dozvieme až o mesiac na už ohlásenej Windows 10 udalosti 21. januára 2015.

Zdroj: theverge

18.12.2014

+