MojWindows

Najnovšie správy ohľadom operačného systému Windows 10 hovoria, že jeho predstavenie a následné implementovanie do počítačov, tabletov a smartfónov, bude odložené zrejme až na neskoré leto alebo jeseň 2015. Táto správa nepoteší asi nikoho, no vývojári v spoločnosti Microsoft asi potrebujú viac času, aby vyhodnotili všetky potrebné informácie a pripravili systém pre používateľov.

Verzia náhľadu pre vývojárov by však mala byť pripravená už na začiatku leta 2015. Taktiež sme vám pred nedávnom spomínali informáciu o tom, že Microsoft už začal s testovaním operačného systému Windows 10 pre smartfóny. Žiaľ tento proces stále ostáva len v internej podobe a nie je zatiaľ jasné, či sa v blízkej budúcnosti spoločnosť rozhodne túto verziu uvoľniť aj ako náhľad pre vývojárov. Je teda pravdepodobné, že sa tak stane súčastne s počítačovou verziou.

Potvrdila sa aj správa, že všetky Lumia zariadenia, ktoré disponujú operačným systémom Windows Phone 8 a vyššie obdržia aktualizáciu na Windows 10 a je veľmi pravdepodobné, že táto aktualizácia neobíde aj väčšinu ostatným Windows Phone smartfónov. Druhá časť ohľadom ostatným smartfónov však zatiaľ nie je oficiálne potvrdená.

Zdroj: phonearena

08.12.2014

+