MojWindows

Uplynul už nejaký čas odvtedy, čo spoločnosť Microsoft ohlásila príchod Lumia Denim aktualizácie v septembri tohto roka. V jednu chvíľu dokonca nebolo jasné, či sa používatelia dočkajú spomínanej aktualizácie do konca tohto kalendárneho roka. Situácia sa však vyriešila a už čoskoro by mali používatelia na vybraných zariadeniach obdržať túto aktualizáciu.

Mala by okrem iného priniesť natáčanie 4k videa na niektorých high-end smartfónoch, rýchlejšie fotenie, kvalitnejšie fotografie pri obmedzených svetelných podmienkach a režim Rich Capture, čo je v podstate režim auto HDR. Dnes už vieme, že táto aktualizácia neprinesie len tieto vylepšenia, ale aj predstavenie aplikácie Lumia Camera 5. Microsoft dokonca premenuje staršiu verziu Lumia Camera 4 na Lumia Camera Classic a ponechá ju na obchode s aplikáciami, kde si ju budú môcť stiahnuť používatelia, ktorým sa nebude páčiť nová verzia.

Toto rozhodnutie je však veľmi čudné, pretože nová verzia tejto aplikácie má priniesť množstvo automatických nastavení a funkcionalít, takže jediný dôvod prečo ponechať staršiu verziu na stiahnutie je taký, že poskytuje viacero manuálnych nastavení.

Zdroj: phonearena

01.12.2014

+