MojWindows

Windows aktualizuje svoj mobilný operačný systém niekoľkými spôsobmi. Medzi veľkými aktualizáciami sú postupne uvoľňované aj menšie, tzv. General Distribution Release aktualizácie, ktoré sú určené pre masovú distribúciu. Pred časom sme videli aj prvú aktualizáciu pre najnovší systém Windows Phone 8.1 a podľa všetkého sa pripravuje už aj ďalší update pre operačný systém od Microsoftu.

Uniknuté informácie naznačujú aj to, aké zmeny aktualizácia prinesie. Podľa všetkého by mala pribudnúť kompatibilita s čipom Snapdragon 805 od Qualcomm a spolu s ním aj podpora pre displeje s 2K rozlíšením. Užívatelia tiež privítajú zmenu v aplikácii Nastavenia, kde budú v novom systéme možnosti zoradené abecedne. Okrem toho bude možné v aplikácii jednotlivé nastavenia vyhľadávať podobne, ako je to možné v menu s aplikáciami. Pribudnúť by malo aj rýchle nastavenie do panelu s notifikáciami pre vypnutie a zapnutie pripojenia k dátovej sieti operátora.

Nokia Lumia 1520

Podľa uniknutých informácií by mala byť nová aktualizácia uverejnená o dva mesiace. Ak Windows dodrží tradičný postup, tak sa novinky objavia vo vývojárskej verzii ešte skôr. Možno už čoskoro tak budeme mať možnosť nahliadnuť do zmien v novej aktualizácii a nové funkcie bude možné otestovať ešte pred oficiálnym zverejnením updateu.

Zdroj: Nokia Power User via PhoneArena

02.09.2014

+