MojWindows

Lumia Camera je v podstate len vylepšená aplikácia Nokia Camera, ktorá v nadchádzajúcej aktualizácií Lumia Denim bude disponovať novými funkciami, ako napr. natáčanie 4k videa alebo úprava fotiek Rich Capture. Viditeľná zmena oproti aplikácií Nokia Camera je pozmenené horné menu, v ktorom si používateľ môže zvoliť nastavenie blesku, prepnutie medzi predným a zadným fotoaparátom a zapnutie alebo vypnutie možnosti Rich Capture (viď. obrázok nižšie).

rich_capture_button

Najzaujímavejšou funkciou je Rich Capture. Táto funkcia totiž umožňuje výbornú úpravu snímok po ich odfotografovaní. Používateľ sa tak vyhne zdĺhavému nastavovaniu fotoaparátu pred samotným fotením. Rich Capture totiž najprv zanalyzuje celú scénu, zachytí viacero obrázkov a spojí ich dohromady. Pred samotým fotením, nastaví automatické HDR s dynamickou expozíciou a bleskom, aby sa zaručila perfektná kvalitá snímky.

Pokiaľ sa fotografuje bez použitia blesku, Rich Capture zachytí viacero fotiek s rôznym osvetlením, kontrastom, atď. a následne používateľovi umožní v menu zmeniť kompozíciu, upraviť fotografiu pomocou veľkého posuvníka, ktorý určuje koľko svetla, kontrastu, atď. sa dostane na danú snímku. Pri fotografovaní s použítím blesku, Rich Capture zachytí pár fotografií s bleskom a pár bez blesku. Po dokončení tohto procesu, aplikácia používateľovi umožní pomocou vyššie spomínaného posuvníka upraviť silu blesku na danej fotografií. Spoločnosť Microsoft túto vlastnosť nazýva dynamický blesk. Postup vytvárania podobných fotografií pomocou aplikácie Lumia Camera je výborne demonštrovaný na nasledujúcom videu.

Ako som už spomínal na začiatku, Lumia Camera nedisponuje len funkciou Rich Capture. Prinesie so sebou aj možnosť natáčania 4k videí pri 24 fps na vybraných zariadeniach a taktiež rýchlejšie zachytávanie obrázkov. Aplikácia bude sprístupnená s príchodom aktualizácie Lumia Denim na zariadeniach Lumia 830, Lumia 930, Lumia Icon a Lumia 1520. Na smartfóne Lumia 830 však bude možné natáčať len Full HD video.

Zdroj: wpcentral

08.09.2014

+