MojWindows

Microsoft dnes počas tlačovej konferencii na výstave IFA v Berlíne oznámil, že pre svoje zariadenia Nokia Lumia chystá novú aktualizáciu s označením Lumia Denim. Tá prinesie do smartfónov množstvo softvérových vylepšení, ktoré sa postarajú o vyššiu kvalitu fotografií. Update bude súčasťou aktualizácie pre Windows Phone 8.1, ktorá prinesie aj ďalšie novinky.

Nokia-Lumia-830-hero1-jpg

Jednou z najväčších noviniek v novej aktualizácii bude rýchle spustenie fotoaparátu a zhotovenie záberu. Vďaka tomu bude možné používať zariadenia Nokia Lumia na zachytávanie momentiek, pri ktorých často rozhodujú sekundy. Medzi nové funkcie patrí aj Moment Capture. To spustí pri dlhom podržaní spúšte fotoaparátu natáčanie videa v 4K rozlíšení s frekvenciou 24fps (na podporovaných zariadeniach). Tieto obrázky budú postupne ukladané do pamäte zariadenia, čo umožňuje neskoršiu úpravu a výber jednotlivých snímkov. Vylepšené bolo aj fotografovanie s bleskom a módom HDR. Nová funkcia má názov Rich Capture a umožňuje dodatočnú úpravu fotografií zhotovených v zlých svetelných podmienkach. Nokia tiež zlepšila algoritmy pre zachytávanie ešte lepších snímok v slabom osvetlení, vďaka čomu budú vylepšené aj nočné fotografie.

Lumia 730

Tieto novinky sú súčasťou aplikácie Lumia Camera, ktorá zasa patrí do aktualizácie Lumia Denim. Tá bude najskôr uvoľnená pre vlajkové lode Nokia Lumia 930, Lumia Icon a Lumia 1520. V priebehu posledného štvrťroku tohto roka bude potom aktualizácia dostupná aj pre ostatné zariadenia Nokia Lumia so systémom Windows Phone 8.1. Zaujímavou súčasťou aktualizácie Lumia Denim je aj možnosť aktivovať hlasového asistenta Cortana pomocou príkazu „hey Cortana“. Ako to býva zvykom, update bude uvoľňovaný postupne. Užívateľov môže potešiť aj fakt, že aplikácia Lumia Camera bude neskôr dostupná na stiahnutie priamo z Windows Phone Store.

Zdroj: Tlačová správa, engadget

04.09.2014

+