MojWindows

Microsoft v poslednej dobe uvoľňuje viacero menších aktualizácií pre operačný systém Windows 8.1. Usilovne pracuje aj na novej verzii Windows 9, ktorá ma kódové označenie „Treshold“. Podľa všetkého sa v nej dočkáme viacerých zmien, medzi ktoré patrí aj odstránenie bočných panelov Charms Bar.

Ak patríte medzi používateľov niektorej z novších verzii Windowsu, tieto panely sú vám určite známe. Sú prístupné prakticky z ktorejkoľvek časti systému a umožňujú rýchly prístup k nastaveniam a niektorým základným možnostiam. Ak sa nachádzate v klasickej desktopovej verzii Windowsu, pomocou tohto panelu môžete napríklad vypnúť či uspať počítač, vyhľadávať informácie či pristúpiť k nastaveniam. Ak máte spustenú aplikáciu v režime Modern UI, tento panel vám umožní prístup k nastaveniam aplikácie a k niektorým ďalším možnostiam.

charm-bar-flip

V novej verzii Windowsu ale tieto panely už zrejme neuvidíme. Ďalším novým prvkom vo Windowse 9 by mala byť možnosť vytvoriť virtuálny desktop, čo umožní lepšie rozlíšiť aplikácie na jednom počítači. Vďaka tomu bude jednoduchšie používať jedno zariadenie na prácu aj v súkromí a aplikácie a programy sa vám nebudú miešať.

windows-start-teaser

Ako sme vás už prednedávnom informovali, v novej verzii Windowsu by sa malo znovu objaviť plnohodnotné menu Štart, ako ho poznáme z Windowsu 7 a predchádzajúcich verzií operačného systému. Existenciu tejto funkcie potvrdil aj samotný Microsoft, a tak sa nespokojní užívatelia môžu tešiť na návrat obľúbeného menu, ktoré mnohí používali prakticky každý deň.

Zdroj: ZDnet via TechnoBuffalo

13.08.2014

+