MojWindows

Tlačidlo Štart zmizlo zo systému Windows s príchodom aktualizácie na Windows 8. V najnovšej verzii 8.1 sa síce v systéme objavilo, na zastáva úplne rozdielnu funkciu, ako vo Windows 7 a pred tým. Táto zmena sa väčšinou stretla s negatívnymi ohlasmi a množstvo užívateľov stále čaká na to, kedy Microsoft prinesie túto funkciu späť.

Mircosoft v apríli tohto roku sľúbil, že tlačidlo Štart sa do systému Windows naozaj vráti, pričom na obrázku aj názorne ukázal, ako by mohlo menu Štart vyzerať.

windows-start-teaser

Dnes sa objavil nový screenshot, ktorý si zachováva dizajnové prvky toho predchádzajúceho. Nie je ale isté, nakoľko je táto informácia dôveryhodná, no podobnosť medzi týmito dvomi obrázkami je zrejmá. Aj tak je ale možné, že ide iba o podvrh, no ak by menu Štart vyzeralo aspoň z časti takto, mnohí nespokojní užívatelia by si zrejme prišli opäť na svoje. Okrem navrátenia tradičnej funkcionality by zrejme nové tlačidlo Štart bolo prepojené aj s novým Modern UI, čo aj dáva zmysel.

windows-start-dohady

Akokoľvek bude nové menu Štart vyzerať, dočkáme sa ho zrejme niekedy v priebehu budúceho roka. Je ale veľmi pravdepodobné, že dovtedy uvidíme ešte veľmi veľa podobných neoverených informácií.

Zdroj: TechCrunch

14.07.2014

+