MojWindows

Procesom odstraňovania falošných aplikácií si už snáď prešiel každý gigant počnúc spoločnosťami Apple a Google. Teraz to isté postihlo aj Microsoft. S rastúcim počtom aplikácií na Windows store a Windows Phone Store totiž rastie aj riziko nahrávania falošných titulov za cieľom zarobenia peňazí na nevedomom zákazníkovi. Microsoft sa teda snaží čo najrýchlejšie všetky zlé tituly odstrániť, aby sa používatelia vyhli falošným aplikáciám. Aj preto zavádza tri zásadné zmeny, ktoré pomôžu predísť podobným problémom aj v budúcnosti.

  1. Meno aplikácie teraz musí čisto a presne odrážať jej funkcionalitu.
  2. Aplikácie budú usporiadané v kategóriách na základe ich funkcie a účelu.
  3. Microsoft odstraňuje ikony, ktoré vyzerajú ako ikony  iných aplikácií.

Všetky tri vyššie spomenuté zmeny zabránia vývojárom, aby využili inú aplikáciu na prilákanie používateľov. Nové pravidlá sa budú týkať každej novej aplikácie, ktorá bude nahrávaná na windows phone store. Nevyhnú sa im však ani tie existujúce, ktoré taktiež prejdú tým istým procesom.

Do tejto chvíľe spoločnosť Microsoft z Windows Phone Store odstránila vyše 1500 titulov, pretože ich vývojári odmietli nové stanovené pravidlá. Microsoft taktiež tvrdí, že nahradí škodu každému používateľovi, ktorý si zakúpil jednu z týchto aplikácií a s radosťou mu za ňu vráti peniaze. Ďalej tvrdí, že pokiaľ si používateľ nie je istý titulom, ktorý si chce stiahnuť, najlepšie riešenie je použiť odkaz „report concern to Microsoft“ („nahlásiť problém spoločnosti Microsoft“) a uľahčiť tak prácu spoločnosti pri odstraňovaní pochybných aplikácií.

Zdroj: phonearena

29.08.2014

+