MojWindows

Microsoft včera začal uvoľňovať aktualizáciu pre zariadenia s Windows Phone 8.1 pre užívateľov s vývojárskou verziou systému. Okrem niekoľkých vylepšení vzhľadu a funkcií samotného systému vylepšil Microsoft aj niektoré svoje natívne aplikácie. Patrí medzi ne aj Internet Explorer 11, ktorý teraz oveľa lepšie renderuje niektoré stránky.

Podľa vyhlásenia Microsoftu spoločnosť otestovala 500 populárnych internetových stránok, pričom zlepšenie v načítavaní zaznamenala vo viac ako 40% prípadov. Na obrázku nižšie môžete vidieť rozdiel v načítavaní stránky answers.com. Na ľavej strane je stránka načítaná prehliadačom súčasnej verzie a v pravej časti je stránka načítaná aktualizovaným prehliadačom.

IE11

Microsoft tak očividne pracuje aj na aktualizovaní svojich vlastných aplikácií a uverejňovaní nových. Nedávno predstavila spoločnosť aplikáciu Live Lock Screen, pomocou ktorej je možné lepšie si prispôsobiť vzhľad uzamykacej obrazovky. Takéto aktualizácie určite privítajú mnohí užívatelia a vylepšovanie natívneho prehliadača je veľký krok dopredu, keďže množstvo užívateľov využíva práve Internet Explorer na prehliadanie internetových stránok. Microsoft tiež uviedol niekoľko rád pre programátorov internetových stránok, ktorým odporúča, aby vždy mysleli na to, že užívatelia pristupujú k stránkam z viacerých zariadení s rozdielne veľkými obrazovkami.

Zdroj: Microsoft via wpcentral

05.08.2014

+