MojWindows

Microsoft zverejnil svoju vlastnú aplikáciu pre úpravu a prispôsobenie uzamykacej obrazovky. Live Lock Screen ponúka na výber šesť rôznych dizajnov hodín, ktoré je možné skombinovať s niekoľkými obrázkami z aplikácie, alebo si môžete vybrať aj vlastný obrázok zo svojej galérie či ako pozadie nastaviť obrázok dňa zo služby Bing.

Live_Lock_Screen_Beta_SCreenshots_0

Nová aplikácia je momentálne v beta verzii, no veľmi dobrou správou je, že bude fungovať aj so zariadeniami, ktoré majú iba 512 MB pamäte RAM. Keďže nejde o finálnu verziu, občas tu natrafíte na nejaké zaváhanie. Podpora zariadení s pamäťou menšou ako 1 GB je však pre mnohých užívateľov určite potešujúca, pretože prednedávnom Microsoft tvrdil, že aplikácia bude bežať iba na výkonnejších zariadeniach. Aplikácia prináša vítané vylepšenia pre uzamykaciu obrazovku, vďaka čomu je možné opäť o čosi lepšie si prispôsobiť zariadenia s Windows Phone 8.1. Pre zariadenia s prvou aktualizáciou pre nový operačný systém bude dostupné aj API, ktoré môžu vývojári využiť pri tvorbe nových, unikátnych uzamykacích obrazoviek.

Na vývoji nových uzamykacích obrazoviek sa už podieľajú mnohí užívatelia na portáli wpcentral. Tí na fóre vytvárajú vo photoshope špeciálne podklady pre aplikáciu Live Lock Screen, ktoré sú niečím výnimočné. Komunikujú pritom so všetkými užívateľmi a aj vy tak máte možnosť prispieť svojou troškou. Ak nepatríte medzi zručných grafických dizajnérov, môžete jednoducho navrhnúť nejaký nový dizajn a možno niektorý z pokročilejších užívateľov takúto uzamykaciu obrazovku vytvorí a následne uverejní. Už teraz si ale môžete vybrať z desiatok rôznych tém, ktoré sú optimalizované pre novú aplikáciu a oživia tak vaše Windows Phone zariadenie.

Live_Lock_Screen_wallpapers_WPC

Aplikáciu Live Lock Screen si môžete zadarmo stiahnuť z obchodu Windows Phone Store aj pomocou tohto odkazu.

Zdroj: wpcentral 1, 2

30.07.2014

+