MojWindows

Nová verzia operačného systému Windows Phone sa stále iba dostáva na množstvo zariadení, no už onedlho bude uvoľnená aj prvá aktualizácia pre Windows Phone 8.1. Tá prinesie veľa funkcií, ktoré sú na iných platformách už roky samozrejmosťou, vďaka čomu sa Windows Phone posunie opäť o krok ďalej na poli mobilných operačných systémov.

Veľmi vítanou novinkou je podpora priečinkov na pracovnej ploche. Vďaka tomu bude možné pridať do jedného priečinku viacero dlaždíc, čo umožní lepšie spravovanie domovskej obrazovky. Táto funkcia je v systémoch Android a iOS dostupná už veľmi dlho a dá sa povedať, že Windows Phone ich v tomto smere iba dobieha.

phone update

Druhou výraznou zmenou bude pridanie podpory pre interaktívne príslušenstvo. Množstvo smartfónov od spoločností Samsung, HTC či LG dnes obsahuje technológiu, pomocou ktorej je možné používať interaktívne púzdra. Tie odomknú obrazovku pri otvorení, pričom niektoré modely umožňujú aj čiastočnú prácu so zariadením bez potreby púzdro otvoriť. Táto technológia umožní vyrábať pre zariadenia s Windows Phone také púzdra, ako napríklad Dot View Case od HTC či Quick Circle od LG.

HTC-One-M8-Dot-View-Case-Now-Available-for-50-36-434643-2

Okrem týchto noviniek je v aktualizácii pridaná aj podpora pre zariadenia s rozlíšením 1280 x 800 a pre zariadenia so 7-palcovým displejom. Zlepšená bola aj funkcia hlasového asistenta Cortana, ktorá teraz pomôže s telefonovaním počas šoférovania. Podľa dostupných informácií je už nová aktualizácia dokončená a testuje sa v rámci Microsoftu. Na verejnosť by sa mohla dostať už budúci týždeň, alebo niekedy neskôr v priebehu augusta.

Zdroj: The Verge

28.07.2014

+