MojWindows

Ak sa obzrieme späť na mesiac apríl 2014, Windows Phone 8.1 mal naplánované dve aktualizácie. Prvú v júli a druhú v novembri. Blížime sa teda k termínu prvej aktualizácie najnovšej verzie operačného systému pre mobilné zariadenia Windows Phone 8.1. Už nejaký ten týždeň dozadu je známe, že aktualizácia prinesie množstvo nových funkcií a opravy chýb. Podľa najnovších správ je aktualizácia takmer dokončená. Znamená to teda, že by mala doraziť už budúci týždeň. Ak sú tieto informácie pravdivé aktualizácia príde načas. Pre tých, ktorí sú v programe Preview for Developers je to výborná správa. Budú si ju totiž môcť vyskúšať skôr ako ostatní.

Keď programoví manažéri pre Windows Phone očistia prvú aktualizáciu, posunie sa ďalej k výrobcom zariadení v Microsofte pre ďalšie testovanie. Spoločnosť Microsoft pôvodne uviedla WP 8.1 aktualizáciu 26. marca 2014. Presunieme sa v čase až do dnešného dňa, kedy sa blíži dátum vypustenia jeho prvej aktualizácie. Nakoľko Windows Phone 8.1 bol významný krok vpred a potreboval mnoho testovania, prvá aktualizácia je veľkosťou porovnateľne menšia. Jednou s nových vlastností v prvej aktualizácií by mala byť schopnosť tvorby vlastných súborov, ktorú pred pár týždňami spoločnosť náhodou uverejnila.

Windows Phone tím momentálne pracuje vo veľmi rýchlom tempe a snaží sa získať dobrú hybnosť v smartfónovom priemysle. Android a iOS mu totiž stále kraľujú s veľkým náskokom, a to aj napriek veľkej snahe Microsoftu obrátiť garde. Druhá aktualizácia WP 8.1 by mala byť pripravená v priebehu novembra. Práve včas na uvedenie novej vlajkovej lode McLaren – smartfón disponujúci technológiou 3D Touch.

Zdroj: wpcentral

09.07.2014

+