MojWindows

Operačný systém Windows Phone je známy tým, že nie je príliš naklonený k používaniu služieb od Google. Napriek tomu umožňoval vo svojom prehliadači Internet Explorer zmeniť predvolený vyhľadávač na Google. Podľa všetkého však niektoré nové zariadenia Nokia Lumia túto možnosť neponúkajú.

Jedná sa konkrétne o smartfóny Nokia Lumia 930 a Lumia 630. Tieto patria medzi úplne prvé zariadenia, ktoré vydala Nokia, odkedy jej mobilnú divíziu odkúpil Microsoft. S týmto zistením prišiel portál The Verge, no zaujímavé je, že toto obmedzenie sa nevťahuje na všetky smartfóny novej rady. Zatiaľ čo majitelia nových Lumia smartfónov vo Veľkej Británii musia pri prehliadaní webu používať vyhľadávač Bing, užívatelia z iných častí sveta hlásia, že na ich smartfónoch Lumia 930 a Lumia 630 si môžu za predvolený vyhľadávač zvoliť aj Google.

Nie je preto zrejmé, či ide o úmyselný krok zo strany Microsoftu, alebo sa jedná o akúsi chybu. V každom prípade sa tento problém vyskytol zatiaľ iba na vyššie spomínaných zariadeniach. Užívatelia so staršími modelmi, ktoré sú práve aktualizované na Windows Phone 8.1, by nemali mať žiaden problém.

Zdroj: The Verge via phoneArena

16.07.2014

+