MojWindows

Microsoft od kúpy mobilnej divízie Nokia začal robiť veľké zmeny. Predstavenie aktualizácie svojho mobilného systému Windows Phone 8.1 sa stretlo s veľkým nadšením a ešte viac sa užívatelia tešili, keď Microsoft začal vypúšťať nový systém na mnohé svoje zariadenia. Stále je však na trhu iba veľmi málo smartfónov, ktoré majú predinštalovaný nový systém. To by sa ale podľa najnovších dohadov malo čoskoro zmeniť.

Podľa uniknutých informácií boli na súkromnej porade v spoločnosti Microsoft prezentované dve nové zariadenia. Prvé z nich nesie kódové označenie Superman a podľa všetkého pôjde o pokus Microsoftu zamerať sa na milovníkov selfie fotografií. Smartfón by mal mať 5-megapixelový predný fotoaparát a  4,7-palcový displej, no to sú zatiaľ jediné informácie, ktoré o ňom máme.

lumia

Druhý pripravovaný model je zatiaľ známy ako Tesla a podľa všetkého by malo ísť o dostupný high-endový smartfóny s Windows Phone. Pôjde zrejme o nástupcu modelu Lumia 720 a od vlajkovej lode Lumia 930 by sa mal líšiť slabšími špecifikáciami a hlavne lepšou dostupnosťou, no inak by mal kopírovať dizajn Lumie 930.

Všetko sú to zatiaľ iba nepotvrdené dohady a skutočnosť môže byť ešte diametrálne odlišná. V súčasnej dobe ale čoraz viac spoločností prináša smartfóny určené na selfie fotografie, preto by model od Microsoftu nebol prekvapením. Dostupný a výkonný smartfón by bol zasa príjemným oživením strednej triedy zariadení od Microsoftu.

Zdroj: The Verge via Pocketnow

30.07.2014

+