MojWindows

Väčšina populárnych aplikácií je dnes dostupná pre všetky veľké mobilné platformy. Ponuka titulov pre iOS a Android je nesmierne široká, no aj tak sa nájdu niektoré populárne hry a aplikácie, ktoré si nainštalujete iba na jednu z týchto platforiem. Windows Phone ale stále za nimi zaostáva. Počet aplikácii vo Windows Phone Store neustále rastie a už čoskoro tu zrejme nájdeme všetky populárne aplikácie známe z ostatných operačných systémov. Ďalší krok k tomuto úspechu bol pritom spravený iba prednedávnom, keďže pre zariadenia s Windows Phone bola uvoľnená aplikácia pre inteligentný náramok FitBit.

fitbit1

Tento krok privítajú určite mnohí majitelia Windows Phone zariadení, ktorí boli až doteraz ukrátení a nemohli plnohodnotne využívať populárny inteligentný náramok FitBit. To sa ale teraz pre väčšinu užívateľov zmení. Menším problémom je ale obmedzená dostupnosť aplikácie. Tú si môžu nainštalovať iba majitelia zariadení s najnovším systémom Windows Phone 8.1 a k tomu je ešte potrebné, aby mali nainštalovaný najnovší update od Nokie s označením Cyan.

Tým pádom sa počet užívateľov s možnosťou nainštalovať si túto aplikáciu výrazne klesá. Postupom času sa ale nový systém bude rozširovať medzi ďalších užívateľov a aj aplikáciu pre FitBit si budú môcť neskôr nainštalovať viacerí majitelia Windows Phone zariadení. To je výrazným krokom na ceste k podpore inteligentného príslušenstva pre operačný systém od Microsoftu. Ten podľa všetkého chystá aj vlastné inteligentné hodinky, takže sa možno už čoskoro dočkáme ešte väčšej podpory aj pre Windows Phone.

 

Zdroj: The Verge via Pocketnow

29.07.2014

+