MojWindows

Microsoft má s novou verziou Windows Phone ponúknuť používateľom aj širšie možnosti prispôsobenia. Po novom už nebudú odkázaní len na jednofarebné prevedenie domovskej obrazovky, ale bude možné zmeniť pozadie dlaždíc podľa seba. To znamená, že sa bude dať vybrať váš obľúbený obrázok, ktorý sa zobrazí na pozadí dlaždíc umiestnených na domácej obrazovke.

Nová možnosť prispôsobenia prostredia je určite vítaná, no zatiaľ nemusí fungovať pri všetkých aplikáciach tretích strán. Je totižto nutné, aby tieto mali nastavené priehľadné pozadie dlaždíc. Ako môžete vidieť nižšie na obrázku, to nemusí byť prípad každej aplikácie. Pozadie je možné nastaviť priamo z nastavení zariadenia v položke start+theme.

WP81_2

Windows Phone 8.1 by mal okrem možnosti zmeny pozadia umožniť aj nastavenie počtu stĺpcov dlaždíc na domovskej obrazovke. Na výber majú byť dve možnosti s dvoma alebo troma stĺpcami dlaždíc (stredná veľkosť). Na zariadeniach s uhlopriečkou displeja menšou ako 4,5″ a rozlíšením 720p, však tri stĺpce pravdepodobne nebude možné aktivovať. Táto informácia však zatiaľ nebola potvrdená.

Zdroj: allaboutwindows

04.03.2014

+