MojWindows

Vyzerá to tak, že Windows Phone 8.1 nám ponúkne nakoniec oveľa viac než pár vylepšení a zdokonalení. Mám na mysli hlavne podporu USB, o ktorej sa posledných pár týždňov veľa špekulovalo  až nakoniec vysvitlo, že podpora USB je reálne na svete.

Čo to vlastne pre nás užívateľov, ktorí vlastníme smartphone s operačným systémom Windows Phone znamená?  Znamená to v prvom rade podporu USB HID(Human Interface Device) doplnkov. Na vysvetlenie predchádzajúceho názvu jedná sa o doplnky ako napríklad klávesnica, myš alebo joystick, či už z XBOXu alebo Playstation. Všetky vymenované doplnky by malo byť možné pripojiť k vášmu smartfónu a budete ich môcť využívať podľa uváženia, či už na pripojenie klávesnice, rýchlejšie manipulovanie pomocou myšky alebo väčšiu zábavu a lepší herný zážitok z hrania hier pomocou joysticku. Takisto sme sa dopočuli, že WP 8.1 by mal podporovať aj odnímateľné USB flash disky.

Samozrejme podpora microSD je tu od čias spustenia Windows Phone. Taktiež sa neočakáva nárast užívateľov, ktorí budú využívať túto podporu, aby do svojich zariadení dostali dokumenty a rôzne iné veci pomocou microSD a podobne, ale povedzme si rovno, že najrýchlejší a spoľahlivý spôsob ako dostať dáta do vášho zariadenia nie je pomocou WiFi, ale pomocou fyzického spojenia. Tým je myslené spojenie pomocou microUSB kábla vašeho zariadenia a počítača alebo microSD karty.

Je jasné, že na pripojenie rôznych zariadení do vášho smartfónu budete zväčša potrebovať adaptér, alebo ak chcete redukciu z USB na microUSB, ktorú si viete kupiť už za 3 eurá.

Podľa môjho názoru je podpora USB na zariadenia s Windows Phone veľmi prínosná vo viacerých ohľadoch, pretože osloví užívateľov, ktorí využívajú svoje zariadenia na činnosť napr.v práci alebo chat, facebook, či surfovanie po internete. Možnosť pripojiť klávesnicu a myš osloví ale aj užívateľov so zapálením pre hranie hier, pretože budú môcť využívať rôzne herné ovládače, ktoré doposiaľ mohli využiť len na svojich herných konzolách alebo počítačoch.

16.03.2014

+