MojWindows

Možno to znie ako úplne sci-fi, ale nemusí to byť až tak ďaleko od pravdy. Microsoft sa už niekoľko rokov snaží o rozšírenie svojho vlastného operačného systému Windows Phone, ktorý však až v poslednom období začína rásť výraznejším, no stále pomalým tempom. Trakciu by mohla spoločnosť získať sprístupnením a emuláciou Android aplikácií, ktoré na Windows Phone stále chýbajú. Tento krok by sa však pre softvérového giganta z Redmondu mohol stať aj osudným.

Microsoft tento krok údajne vážne zvažuje, no jeho zamestnanci sú rozdelení na dve skupiny. Jedna túto možnosť pripúšťa a myslí si, že by  platforme pomohla, druhá sa naopak obáva, že by to viedlo k jej úpadku. Spoločnosť bude musieť svoje kroky veľmi dobre zvážiť, pretože sprístupnenie Android aplikácii na Windows Phone by mohlo demotivovať vývojárov k tvorbe natívnych aplikácií. Na druhej strane by mohli prilákať viac používateľov, ktorí by chceli využívať výhod aplikácií oboch operačných systémov.

Ak by sa aj redmondská spoločnosť rozhodla pre podporu Android aplikácií, stalo by sa tak najskôr o rok, kedy má vyjsť Windows 9. Osobne si však myslím, že Microsoft sa touto cestou nevydá a skôr sa zameria na propagáciu a podporu natívnych aplikácií pre Windows Phone. Ako sa však nakoniec rozhodne, ostáva len v jeho rukách. Situáciu budeme ale dôkladne sledovať a o prípadných novinkách vás informovať.

Zdroj: cultofandroid

12.02.2014

+