MojWindows

Nový Windows Phone 8.1 má priniesť so sebou niekoľko veľkých zmien, ktoré majú pomôcť platforme držať krok s konkurenciou. Hoci notifikačné centrum považujú používatelia Androidu a iOS už za bežnú záležitosť, na zariadeniach s Windows Phone chýba. To by sa však s prvou veľkou aktualizáciou, od vydania Windows Phone 8, malo zmeniť.  Táto totižto ponúkne nové notifikačné centrum, Microsoftom nazývané tiež ako „Akčné“ – Action Center.

Notifikačný panel bude možné aktivovať podobne ako na Androide, a teda posunom prsta z hornej časti obrazovky nadol. Microsoft však rozlišuje, či bude posun prsta krátky alebo dlhší. V prvom prípade sa panel nezobrazí celý, ale len jeho časť. Tu sa budú nachádzať štyri tlačidlá pre rýchle nastavenie funkcií, ako napríklad zapnutie či vypnutie WiFi, Bluetooth alebo mobilných dát. Tieto budú používateľský nastaviteľné. V druhom prípade sa centrum úplne rozbalí a bude zobrazovať aj aktuálny čas, dátum, kapacitu batérie v percentách, ako aj notifikácie z aplikácií. Tie bude samozrejme možné otvoriť alebo odstrániť priamo z panela.

wpactioncenterfull

Microsoft má s vo Windows Phone 8.1 pripravených ešte niekoľko noviniek. Okrem iného oddelené ovládanie hlasitosti, ale aj nového hlasového asistenta Cortanu. Nová verzia OS by mohla mať svoju premiéru na developerskej konferencii (Build developer conference) v apríli. Máme sa na čo tešiť.

Zdroj: theverge

10.02.2014

+