MojWindows

Len niekoľko chvíľ po tom, ako svoju prezentáciu na MWC 2014 dokončila spoločnosť HTC, sa podarilo redaktorom portálu Re/Code osloviť riaditeľa americkej pobočky HTC a položiť mu niekoľko otázok. Jason Mackenzie nešetril slovami a prezradil aj to, čo možno nemusel – HTC tento rok plánuje vyrobiť ďalší Windows Phone smartfón.

Prihliadnúc na fakt, že Microsoft uvoľní novú verziu mobilného systému Windows Phone 8.1 ešte túto jar, HTC uvedie novinku s týmto systémom zrejme v najbližších týždňoch. Smartfón s WP bude najprv určený pre trh v USA, no neskôr sa zrejme dostane aj do Európy a Ázie. Tu je citácia zo spomínaného rozhovoru:

Musíme presvedčiť mainstreamovú Ameriku, aby prišla do obchodu a pýtala si zariadenie značky HTC. To je našou najväčšou výzvou. A potom aj dvaja Goliáši, ktorí majú naozaj veľké truhlice.

Za Goliášov Mackenzie samozrejme označil spoločnosti Samsung a Apple, ktoré v Amerike už roky zastávajú popredné pozície v predajnosti. HTC chce tento rok zaujať aj inak, a to novinkami v podobe inteligentného príslušenstva. Hoci Jason Mackenzie nepotvrdil, že spoločnosť pracuje na inteligentných hodinách, je najviac pravdepodobné, že tento rok HTC predstaví práve svoje prvé hodinky. Tie budú konkurenciou pre nové Samsung Galaxy Gear 2 a ďalšie zariadenia z tejto kategórie.

25.02.2014

+