MojWindows

Microsoft nepochybne pripravuje ďalšie vylepšenia svojho mobilného operačného systému. Windows Phone 8 by sa tak mal dočkať aktualizácie na verziu 8.1, ktorá má so sebou priniesť niekoľko významných zmien. Okrem iného to má byť aj nové notifikačné centrum, podporá softvérových ovládacích prvkov, či hlasového asistenta.

Notifikačné centrum by malo konečne umožniť rýchlo pristupovať k upozorneniam generovaných systémom, pričom umožniť by malo aj rýchle ovládanie funkcií zariadenia. Presne tak, ako sme na to zvyknutí napríklad pri smartfónoch a tabletoch s Androidom či iOS. Novinkou má byť aj podpora softvérových tlačidiel, ktoré by v nových zariadeniach mohli nahradiť tie kapacitné či hardvérové. Vieme aj to, že Microsoft by mohol po prvýkrát poskytnúť používateľom hlasového asistenta Cortanu, ktorá by mala byť konkurenciou pre Siri od Apple a Google Now od Google.

Cortana Microsoft

Windows Phone 8.1 zatiaľ oficiálne predstavený nebol, no pošuškáva sa, že softvérový gigant z Redmontu by ho mohol pre developerov uviesť niekedy koncom marca alebo začiatkom apríla. Na verejnosť by sa potom mal dostať v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdroj: ZDnet

27.01.2014

+