MojWindows

Firma Strategy Analytics, ktorá sa venuje svetovým výskumom v rôznych oblastiach, priniesla najnovšie čísla o predajnosti mobilných zariadení so systémom Windows Phone. Tie hovoria o tom, že sa v minulom roku predalo iba 35,7 milióna smartfónov s týmto mobilným systémom, čo je len zlomok predajnosti zariadení s Androidom a iOS. Windows si však na trhu s mobilnými zariadeniami drží stále tretiu priečku s podielom 3,6%.

2013-podiel-platforiem-na-trhu

Dobrou správou je klesajúci počet predaných zariadení značky BlackBerry a smartfónov so Symbianom. To poukazuje na to, že ľudia sa neboja dotykových zariadení a svoje staršie mobilné telefóny menia za modernejšie zariadenia s plnohodnotným mobilným systémom. Potešujúce je aj to, že počet predaných Windows Phone zariadení postupom času stúpa a veríme, že Microsoft zaplní tabuľky so štatistikami tento rok ešte väčšími číslami.

Najväčšiu medzeru vidíme v kategorii low a high-end smartfónov, kde majú WP zariadenia najmenší podiel, zatiaľ čo v strednej triede sa im darí v porovnaní s inými zariadeniami ešte vcelku dobre. Uvidíme, ako sa americký gigant vysporiada s akvizíciou Nokie a ako túto kúpu premení pri trhovej politike. Na záver už prikladáme iba tabuľky s počtom predaných jednotiek za minulý rok (obrázok vyššie) a porovnanie rokov 2012 a 2013 v grafickom prevedení. 

porovnanie-2012-2013

Zdroj: AllAboutWP

30.01.2014

+